onsdag, juni 17, 2009

Turer turer turer

Tva dagar i Solo blev det. Tva dagar med tva olika guidade turer med samma guide, som till och med ar omnamd i Lonly Planet. Fett. En tempeltur och en cykeltur i byarna utanfor Solo. Skont att rora pa sig lite, efter allt sittandes hela tiden.

Sen bar det vidare igen. Nu hanger vi i Yogyakarta, eller Jogja. Pa hotellet i Solo hittade vi/blev hitade av en tysk och ett hollandskt par som oxa skulle hit, med samma tag och nu bor vi pa samma hotell. Idag slog vi vara pasar ihop och har varit pa en dagstur runt stan. Besokt Borobudur, varldens storsta budistiska tempel, sett en stor buddha, blivit besvikna av en utkiksplats till vulkanen Merapi. (ett torn i en park, dessutom var det dimma, sa vi orkade inte ens ga upp) och sultanens palats mitt i Jogja.

Jag vet inte om jag ska bli nojd eller irriterad pa att gora saker med folk som reser med en strikt budget. Nar det bara ar de tre av oss som gor saker far vi ett pris, tittar pa varandra, accepterar. Da tycker stackarna som saljer resan att vi ar sa daliga pa att pruta och ger oss 10% rabatt (se exempel sagsturen i Malang). Medans dessa manniskor satt i tva timmar och forhandlade och argumenterade. Men a andra sidan fick vi en dag med bil och chauffor for 200,000 RP pa 6 personer, sa det var verkligen inte daligt.

Vi bor forresten pa ett ganska litet och fint hotell. Sonen till agaren ar konstnar och har malat hela hotellet, och i varje rum ar det en tavla malad direkt pa vaggen. Svinsnyggt. I mitt rum ar det grona vaggar med en bla havsmalning med skoldpaddor och en slingrig hand. Ser lite ut som att alla tavlor ar malade i ett rus och har inga raka linjer nagon stans.

Om mitt huvud orkar med ska vi ut ikvall, och fira lite i forvag.

For ja, imorgon ar ju min fodelsedag!!
Hurra hurra hurra!!!

3 kommentarer:

Erik sa...

Häftiga dagar, högt tempo. Här laddar vi för midsommarfirande och hoppas på värme och sol. Du vet hur det kan vara så här uppe vid kanten av norra Europa.
Och grattis i förskott eller hur det nu blir med dygnet.
/Pappa

Korpen sa...

javisstja! grattis i förskott

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen! Från Frida och Elise