fredag, juni 19, 2009

Fodelsedag och midsommar, all in one!

Fodesedagen har varit. Dagen spenderades pa Prambanan, typ varldens storsta hinduiska tempelkomplex. Under renovation. Sa har och dar lag det stora stenhogar som dom ska pussla ihop till tempel. Helt galet. Nar dom holl pa att renovera stallet som bast kom det 2006 en stor jordbavning och forstorde det dom hade byggt upp. Surt sa raven.

Pa kvallen gick vi och at middag, efter det dessert pa en fin restaurang med glasvaggar en vaning upp med utsikt over huvudgatan har i Jogja. Dar at jag en halv annanas med glass, och i glassen hade dom stuckit i en liten flagga dar det pa ena sidan stod Happy Birthday! och pa andra sidan hade dom skrivit Grattis pa fodelsedagen! Det ar sanna sma fina gester som gor mig sa sjukt glad.

Planen var att vi efter det skulle ga ut och ta en ol for att fira mig, men pa vag ut fran restaurangen trampade Johnny snett i trappen och stukade foten. Sa det vara for honom att fara till sjukhuset med Sara. Jag stannade hemma och vankade av och an i vantan pa att dom skulle komma hem. Men som tur ar var det bara en stukning, och nu haltar han lite behover mest bara vila.

Idag har dagen mest gatt at till planering av kvallens midsommarfirande. Jag och Sara var och koppte en stor stor blombukett, som bestod av ungefar 7 mindre buketter, for 43,000 RP. kanske 40 kr for er som undrar. Av dom har vi bundit blomsterkransar och haft i haret, som sig bor. Vi har atit kokt agg och potatis, stekt fisk, och till efterratt gjorde vi en graddtarta med jordgubbar som vi har bjudit hotellet pa! Folk har tittat lite konstigt pa oss nar vi har forsokt forklara traditionen och blommorna och sa... Det enda vi inte har gjort ar val att snappsa, men det valde vi bort for vi var inte sa sugna pa att dricka det inhemska risvinet Arrak rent.

Tack alla som grattade mig igar! Inga paket, men en massa grattis fran folk pa gatan. Bra att ha resesallskap som berattar sadanna saker till alla man traffar!

Inga kommentarer: